Örömteli szívvel adunk hálát Istennek, hogy e hónapban is sor került a találkozásra.  Októberben Balavásár adott otthont az ifjúsági találkozónak.  A balavásári ifjak nyitott, örömteli szívvel várták a környező gyülekezet ifiseit és ezt a napot. Az ifjúsági találkozó 16:00 órától kezdődött a balavásári református templomban. Habár az idő esős volt, 52 fiatal vett részt számos gyülekezetből: Abód, Geges, Gyulakuta, Kelementelke,  Kiskend, Nagykend, Sövényfalva, Torboszló, Vadasd és Vámosgálfalva. A találkozót közös dícsőítéssel kezdtük, amelyet a gegesi Ajándék zenekar kísért. Ezt követően a balavásári lelkész igével köszöntötte a megjelent ifjakat.

Mivel reformáció közeledik így az előadás címe is segített ráhangólodni: RE-FORMÁCIÓ, vagyis visszatérés Jézus tanításához. Márton Előd, a marosvásárhelyi Református Kollégium iskolalelkésze tartotta meg előadását a Hegyi Beszédről, amelyet képek segítségével szemléltetett. Tartalmas és gazdag előadásban lehetett részünk, amely segitett felelevenítenünk, hogy mai keresztyénekkénk is Jézus e tanítása szerint kell élnünk. Ezután ismét dícsőítés következett. A hirdetések elött Réti Ingrid alelnökünk hívta fel figyelmünket képek bemutatásával egy szegénységben élő család sorsára, akiknek adományt gyüjtöttünk az az napi perselypénzből.  Hirdetések során megtudtuk, hogy jövő hónapban Kibédre várnak bennünket. Áldás után szeretetvendegség következett a gyülekezeti teremben, ahol kötetlenül is eltudtak beszélgetni az ifjak és lelkészek egymással.

Minden egyes találkozás egy lelki feltöltödés, olyan fiatalokkal való ismerkedés, akiknek fontos a hit, Isten, ifjúsági együtlét. Imádkozzunk, hogy még sok ilyenben legyen részünk.

Írj egy hozzászólást