A Küküllői Református Egyházmegye IKE Szövetség elnökségének elszánt tervei közé tartozik, egy aktív munkatársi csapat kialakítása, akik feladata a kapcsolattartásban, az elnökség munkájának segítésében és az egyházmegyei rendezvények szervezésében nyilvánulna meg.

Ez a cél beteljesedni látszik, ugyanis szép lassan körvonalazódik egy ütőképes csapat kialakulása.

Mindez köszönhető főként a már két alkalommal megrendezett munkatársképző tábornak is, melynek második felvonásán vehettek részt a hétvégén az egyházmegye önkéntes fiataljai.

2016 március 11-13-án, a parajdi Urbán Andor Konferencia Központ adott otthont a ,,Csapatot építünk!” mottóra hallgató tábornak, melynek fő célja az összerázás volt.

Az ifjúsági munka egy csapatmunka, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a potenciális munkatársak jól összekovácsolódjanak, és megtanuljanak csapatban dolgozni, illetve gondolkodni.

A három nap alatt különböző játékos feladatok vártak a fiatalokra, amelyeket Lukács Vilmos István kutyfalvi lelkipásztor vezényelt le. A sűrű és interaktív program mellett szórakozásra is volt lehetőség, ugyanis mindkét este egy-egy zenekar biztosította a jó hangulatot: az első napot a Bányai Borbála és Bíró Hunor páros zárta, míg a másodikat az AFTER 5 együttes.

A harmadik nap program szempontjából kissé eltért az előző kettőtől: a reggel folyamán a ,,III. Váltst irányt! – IKE fesztivál”  került bemutatásra Sütő Alpár Barna programkoordinátor által, aki a könnyebb áttekintés érdekében a SWOT analízist használta fel eszközként a bemutatáshoz (ezáltal a fiataloknak lehetőségük adódott e módszer elsajátításához is).

Ezt követően részt vettünk a frissen restaurált parajdi templomban tartott Istentiszteleten.

A tábor záró mozzanata az éves Egyházmegyei IKE Közgyűlés volt. Immár egy év telt el az egyházmegyei IKE elnökség megválasztása óta, így beszámolhattunk az eddigi munkáinkról, illetve a jövőbeli terveinkről. Az alakuló közgyűléshez viszonyítva előrelépés történt, mivel jelen esetben jóval több gyülekezet képviseltette magát, mint előzőleg, pontosabban 21. Viszont ez még mindig kevésnek szám<em>ít</em>, ha összevetjük ezt egyházmegyénk gyülekezeteinek számával.

Mindezek mellett külön köszönet jár a kibédi Dósa húsfeldolgozónak a termékbeli hozzájárulásért, illetve minden gyülekezetnek és lelkipásztornak a fiatalok anyagi támogatásáért.

 

Makkai Zsigmond Loránd, egyházmegyei IKE elnök

 

Írj egy hozzászólást